Gratis verzending vanaf €50,00
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

De kunst van het ontspullen.

 • Geplaatst op
 • Door Yvonne
 • 8
De kunst van het ontspullen.

De drie R's.

Des te drukker ons leven, des te meer behoefte heb ik aan rust, regelmaat en reinheid. Nu ik weer vaker thuis ben, vond ik het tijd om orde in de chaos te scheppen. In de loop der jaren hebben we namelijk mega veel spullen verzameld, zeker sinds ons gezin is uitgebreid. Op zich niet erg, als we maar iets beter waren in weggooien/weggeven. We hebben namelijk altijd wel een excuus om iets te houden. Het heeft sentimentele waarde of stel je voor dat we het toch nog eens gebruiken of er zelfs nog iets van kunnen maken.

Ik kreeg last van opruimwoede. Maar in plaats dat ik ruimte voor ruimte langs ging, begon ik in mijn enthousiasme overal tegelijkertijd. Ondertussen was ons hele huis ontploft en had ik steeds minder puf om er mee aan de slag te gaan. Ik zag door de bomen het bos niet meer of beter gezegd, door de spullen het huis niet meer. 

 

Opruimen, maar waar begin je?

Aangezien ik nogal chaotisch kan zijn, ben ik op zoek gegaan naar een manier, om dit proces iets gemakkelijker en gestructureerder aan te pakken. Het werd me al gauw duidelijk dat ik niet de enige ben, die graag een opgeruimder huis wil. Er zijn ondertussen allerlei stromingen, boeken en documentaires over opruimen, ontspullen en minimalisme. Het internet staat werkelijk vol met tips en tricks. De KonMari methode van Marie Kondo is wellicht de bekendste. Aan inspiratie en handvatten in ieder geval geen gebrek.
 

Leestip.

Ben je net als ik gek van lezen, dan kan ik je "Vaarwel spullen" van Fumio Sasaki aanraden. In het boek verkent hij de filosofie achter het minimalisme en geeft hij een aantal eenvoudige regels die je kunnen helpen een simpeler, gelukkiger en waardevoller leven te leiden. Hij vertelt hoe een minimalistische levensstijl niet alleen je leefruimte en gedachtenwereld vergroot, maar uiteindelijk je leven verrijkt.
Het zorgt daadwerkelijk voor een leger en rustiger hoofd. Het boek leest lekker weg en maakt dat je makkelijker spullen loslaat die je eigenlijk niet nodig hebt.

 

 

Stapje voor stapje.

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar begin klein (en niet zoals ik GROOT) en vraag jezelf af wat je nu direct weg kunt doen en doe het ook zo snel mogelijk. Maak onderscheid tussen dingen die echt bij het vuilnis kunnen (slik) of wat nog gerust een ronde mee kan. Zet het op Marktplaats of breng het naar de kringloop.

Het gaat hier nog wel enige tijd duren, voordat ik genoeg moed heb verzameld om echt rigoureus te ontspullen, maar voor nu gaan alle te kleine en/of kapotte kledingstukken, defecte spullen en alles wat we nooit gebruiken, linea recta de deur uit. En inderdaad het zorgt nu al voor een leger huis en een rustiger gevoel. 

 

April | 30 dagen Challenge.

Ben je ook al tijden van plan om nu eindelijk eens te gaan opruimen, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je even een zetje nodig? Wellicht is dan de 30 dagen challenge ook iets voor jou.

Doe je mee? Je kunt hieronder het bestand downloaden en printen:

 

https://cdn.webshopapp.com/shops/279464/files/265395359/dertigdagenchallenge.pdf

 

Enne, heb je nog een goede tip?! Laat dan een reactie achter... 

 

 

Bronvermelding:
* Moeders minimalisme.

 

Reacties

 1. Ruud Ruud

  Hoi yvonne de 1e blog is in ieder geval gelukt...ik verzamel 2x per jaar goeie spullen voor onze weggeefdag dus ik hou me aanbevolen...2x per jaar houden we een dag waarbij mensen die het minder hebben dan ons gratis ingezamelde spulletjes kunnen halen.

 2. Bernedet Bernedet

  Een heel mooi stukje Yvonne. Opruimen en weggooien blijft een dingetje. Ook in huize Schipper. Ga lekker veder met bloggen.

 3. Ankie Ankie

  Heb het met een glimlach gelezen, had graag een foto gezien van de ontploffing! Ben laatst bezig geweest, 2 kasten leeg, een grote zooi! foto's gekeken, video's geprobeerd over te zetten, niet gelukt, bijna alles staat eerst weer in de kast, maar alle video's van Disney, 1 doos vol toch maar weg gedaan. Maar met moeite

 4. Margot Margot

  Mooie schrijfstijl; rustig, maar toch boeiend
  Enne super foto's!
  Ik ben ook aan het ontspulllen, leuk om te lezen hoe jij het doet!
  Ik zie het als mijn geluk van de dag!
  Insta: gelukvandedag

 5. alie mansens alie mansens

  Hoi Yvonne, met een grote glimlach op m"n gezicht heb ik jouw blog gelezen. en als ik dan zo in gedachten door m'n huis wandel...….denk ik, de 30 dagen challenge! goed idee! ga de lijst uitprinten :)) leuk gedaan en geschreven, jouw blog Yvonne! ik ga je zeker volgen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »